Informacije o tečaju

Otroci, starejši od 5 let, bodo z izkušenimi učitelji spoznavali osnove smučanja in boardanja na varen in igriv način. Začeli bomo s spoznavanjem in prilagajanjem na opremo, igrami na snegu, drsenje po eni smučki (oz. drsenje po deski z eno nogo vpeto v vezeh), hoja v hrib in zaustavljanje; drsenje po hribu, zavijanje in uporaba žičnice. Tisti, ki so z osnovami že seznanjeni se bodo učili pravilne smučarske tehnike in zanimive vaje, ki k temu pripomorejo – osnovno vijuganje, vijuganje v ožjem in širšem hodniku, spremembe ritma smučanja, uporaba palic, smučanje v celcu, snežnem parku. Tečajniki so razdeljeni v manjše skupine glede na starost in predznanje, seveda tudi v skladu z navodili NIJZ.

V ceno je vključen tečaj, medalja in diploma. Otroci se pred pričetkom in zaključkom zberejo na zbornem mestu Alpske šole (vrh smučišča Uniorček), kjer jih ob koncu tečaja ponovno prevzamejo starši.

Plačilo tečaja se izvede po prejetem računa, ki ga pošljemo po emailu. Preverite cene paketov in se prijavite.

Smučamo in boardamo od 9.00 do 1.00 ure brez odmora. Tečajo bodo potekali 27. in 28. februar., 6. , 7. in 13. marec 2021.

Galerija

 • dsc_4149
 • dsc_4286
 • dsc_4321-1
 • dsc_6506
 • dsc_8645
 • dsc_8667
dsc_4149dsc_4286dsc_4321-1dsc_6506dsc_8645dsc_8667

 

Cena tečaja

Paket 5 tečajev

Z učitelji Alpske šole bo na snegu nepozabno!
140 €
27. in 28. februar., 6. , 7. in 13. marec
 • 5x tečaj od 9.00 do 12.00
 • starši pripeljejo otroke sami
 • Medalja
 • Diploma
 • Dnevna smučarske karta na voljo po akcijski ceni 18 €

Kako obleči otroka za smučanje ali boardanje?

Dobro je, če oblačila dihajo, saj ima tako vlaga zaradi znojenja neoviran dostop do zraka in otrokova koža bo suha. Seveda morajo tudi vodoodporna in naj nudijo tudi zaščito proti vetru, kar je na smučišču še posebej pomembno. Smučarska jakna se mora otroku v rokavih dobro prilegati, da vanje ne pride veter ali sneg. Pri rokavicah pazimo, da so nepremočljive, veliko bolj tople so takšne, ki imajo ločen predel le za en prst. Namesto šala priporočamo topel ovratnik, saj šal lahko med smučanjem zaplapola preko oči, kar je na smučišču lahko nevarno.

Kaj pa smučarska oprema?

Smučarska oprema je za starše velik finančni zalogaj. Za začetek opreme ni treba kupiti, temveč je mnogo ceneje, če si jo najprej sposodimo. Pri nas si lahko za otroke po ugodnih cenah najamete smuči, boarde, pancerje in otroške čelade. Opremo boste lahko pomerili, svetovali vam bomo, opremo pa bomo tudi primerno pripravili. Cena izposoje znaša od 50 – 70 € za 1 mesec ali 120 – 150 € za celo sezono (10 sobot).

weightlifting
support

Za dodatne informacije in osebni posvet lahko pokličete Damjana na 041 786 994

 

Prijavnica za šolo smučanja

Error: Contact form not found.

Smo največja šola smučanja v Sloveniji z najboljšimi učitelji na Rogli

Odlikuje nas več kot 15 let izkušenj pedagoškega športnega dela. Svoje otroke nam je do sedaj zaupalo že več kot 10.000 staršev. V naši ekipi je več kot 30 usposobljenih učiteljev smučanja in boardanja. Promoviramo pozitiven odnos do snežnih športov in športa nasploh. Otroke vzgajamo otroke v samostojne in odgovorne smučarje, ki se vzorno vedejo na smučišču. Verjamemo v red in disciplino in varnost vselej dajemo na prvo mesto. Vseeno pa je učenje z nami sila zabavno in otroci se s starši vselej radi vračajo med nas.